Oficial: Dispare NewsFM, se naste un nou radio

Toader Paun

Astazi am citit primul material (B. Standard) cu informatii confirmate de conducerea trustului Intact in legatura cu desfiintarea News FM. Romantic FM devine post local, doar pe Bucuresti, iar News FM se va trasforma intr-un CHR care isi propune sa concureze cu Radio 21 si Kiss FM. Va lua toate frecventele nationale de la Romantic FM. Exista zvonuri ca Tony Tesiu ar fi in spatele noului proiect (cel putin asa lasa sa se inteleaga de pe blogul lui) si mai sunt zvonuri ca Mihai Morar si Daniel Buzdugan ar urma sa prezinte matinalul la noul post. Pentru moment nu m-a prins atat de tare subiectul incat sa-l intreb pe Mihai daca este adevarat 🙂

Au nevoie de multi bani si foarte multa inspiratie ca sa poata detrona liderul Radio 21. Ultima data cand a fost pornit un proiect pentru a detrona un radio mare, (remember lansarea Info Pro care ar fi trebuit sa ameninte Europa FM) eforturile s-au dovedit zadarnice.

Explicatia este simpla:  exista putini oameni care stiu sa faca radio si mai putini oameni care se implica in activitatea radioului la care lucreaza. Pe langa marketing si bani investiti, un radio are succes daca are oameni.  De la conducere, la femeia de serviciu.  (Este asa de placut sa mergi la serviciu si sa fii inconjurat de oameni placuti) Oamenii pot fi buni si mai apoi prosti, sau invers. Google are succes pentru ca acolo lucreaza oameni care se simt bine la serviciu. La 21, in ciuda unor declaratii aparute prin presa, este o atmosfera de sarbatoare  in fiecare zi. Asta din ce se vede pe holuri, pentru ca am biroul pe etaj cu ei. La Europa FM eu unul ma simt ca intr-o familie. Si nu cred ca sunt singurul. Astfel se explica ca atunci cand e ceva de facut, raman sa fac din placere si rezist chiar si 14 -15 ore, uneori 24-48 la serviciu. Nu lucrez pentru bani. Si daca ar fi ca un coleg sa lucreze pentru bani, cred ca ar fi plecat de mult de aici.

Sincer nu cred in succesul unui radio care vine din partea trustului Intact, atata timp cat PRO, pentru care am cel mai mare respect, nu a reusit sa inventeze ceva puternic.  Dar …le doresc succes !

UPDATE
7Plus: Buzdugan si Morar fac emisiunea matinala pentru noul radio al antenelor

Daniel Buzdugan si Mihai Morar vor realiza, incepind din aceasta toamna, emisiunea de dimineata pentru noul radio comercial cu acoperire nationala care va fi lansat de grupul Intact. Dupa ce in urma cu putin timp, plecarea celor doi din grupul „antenelor” era data ca sigura, acum se pare ca negocierile purtate cu trustul Pro s-au incheiat, dar nu in cel mai fericit mod. Astfel, Buzdugan si Morar nu vor realiza, contrar speculatiilor din presa, o emisiune matinala pentru ProFM si vor mai astepta pina la sfirsitul anului. Noul post de radio al antenelor, care va gazdui si „Dimineata dementa”, va lua nastere prin unirea Romantic FM si NewsFM. „News FM si Romantic FM vor fi reunite, urmind ca noul radio sa aiba circa 25 de frecvente in toata tara. In urma unei analize in grup s-a ajuns la concluzia ca este mai bine sa lansam un radio comercial national, in loc de un radio de stiri”, declara, in urma cu citeva zile, Sorin Oancea, detinatorul a 25% din societatea Antena 3 SA, care administreaza in prezent radioul News FM. In acelasi timp, Oancea afirma ca nu are detalii despre echipa noului post de radio sI ca, momentan, “se lucreaza la format si la recrutarea de persoane”. SI se lucreaza intens, am putea spune, din moment ce primii veniti in noul radio sint realizatorii “Diminetii dementa”. In prezent, Mihai Morar realizeaza emisiunea „Rai da’ buni”, difuzata pe Antena 2, iar Daniel Buzdugan colaboreaza la emisiunea difuzata pe Antena 1 si realizata de Divertis. .

4 thoughts on “Oficial: Dispare NewsFM, se naste un nou radio

  1. Toader ai dreptate, asa e ! INTACT inca nu are putere ca sa devina lider de piata nici la TV mai putin la radio. Dar na incearca si ei norucul. Vad ca inca nu s-au saturat, dupa ce au lansat un post de nisa GSPTV care nu cred ca o sa aiba ceva viitor, mai ales daca se transmite numai prin RDS/DIGITV. Si ei vor sa faca avere, si noi trebuie sa acceptam. In Romania a devenit ceva normal ca fiecare pers. care are bani sa lanseaze un post TV sau radio. Avem deja o gramada, dar ne uitam la 2-3.
    Un lucru e inportant EUROPA FM E NR.1. !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *