O poveste tristă care aşteaptă un final fericit – Maria

Toader Paun

Europa FM a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiţă în vârstă de 5 ani care a ajuns să fie un caz unic în România, motiv pentru care autorităţile de la noi s-au bâlbâit, au tras de timp şi s-a ajuns la situaţia ca Maria, fata în cauză, să se zbată acum între viaă şi moarte. Deşi lucrurile ar fi putut fi rezovate. Acum, 30 de minute din viaţa ei înseamnă 2 euro. Este un calcul făcut de colegii mei. Poate nu e mult, dar adunaţi 24 de ore cu 30 de zile dintr-o lună. O să vă iasă aproape 3.000 de euro. Atât costă tratamentul ei lună de lună, fără de care închide ochii. Definitiv!

Mi-am permis să „spămuiesc” prietenii şi câteva adrese de mail care au ajuns la mine în timpul unor discuţii. Răspunsul a fost emoţionant. Directori ale unor importante firme din ţară sau oameni cu suflet mare mi-au dat RE să-mi spună că au dat mailul mai departe şi au dat cel puţin un SMS la 848. Unii s-au interesat de conturi pentru donaţii mai mari. Nu am cuvinte să le mulţumesc. Nu o cunosc pe Maria, dar mă simt bine că am putut să ajut un om. Şi am făcut atât de puţin. Dacă am face mai mulţi acest minim efort, probabil că nu ar mai fi asemenea cazuri sau nu s-ar mai ajunge la situaţii disperate.

Revin şi pe blogul meu cu rugămintea de a da mai departe prietenilor voştri povestea acestui caz. Găsiţi mai multe amănunte pe http://www.maria.europafm.ro

Mulţumesc!.

7 thoughts on “O poveste tristă care aşteaptă un final fericit – Maria

 1. Cu adevarat o Poveste de viata SFASIETOR DE DUREROASA,sunt si eu mamica,nu stiu cum e sa-ti fie copilul bolnav dar stiu ca Nimic pe lumea asta nu e mai ingrozitor decat sa-ti vezi micutul Implorandu-te SA FACI CEVA SA-I FIE BINE!
  Mi se pare un crud destin pt.un suflet atat d e mic si nevinovat,si-mi doresc sa se gaseasca solutii pe durata permanenta ,sa poata fi ajutata,e cumplit sa stii ca esti dependent o VIATA de Un Medicament care e atat de costisitor!
  Sa dea Domnul sa nu mai fie astfel de cazuri si sa incercam sa facem fiecare dintre noi cate putin pt micuta Maria!Felicitari dragi prieteni EFM pt.aceasta campanie!
  ma rog pt .tine micuta MARIA,sa-ti fie bine si sa poti Zambi si tu ,cu gandul la un viitor ,pe care-l meriti ,la o viata plina de raze de soare si Sperante,precum orice copil din lume!DOAMNE AJUTA!

 2. O initiativa laudabila de a difuza aceste apeluri umanitare,oamenii sunt sensibili si reactioneaza.Din pacate ne „multumim” cu prezentarea acestor cazuri izolate, cu 2 bani donati si cu sentimentul ca am facut totusi ceva, desi avem cu totii sentimentul ca problema e mult mai mare, e doar o rezolvare de moment,ca maine va aparea alt caz disperat si in acest fel nu vom ajunge nicaieri. Poate ca dvs, massmedia, ar trebui sa puneti punctul pe „i” ,sa se spuna ca bolile rare sunt acum o prioritate la nivel european,nu doar gripa porcina si aviara, ca avem in Romania Alianta Nationala Boli rare din Romania, care lupta pt drepturile acestor bolnavi .Deja s-a rezolvat ca sa existe un Plan National de Boli rare si multe boli rare sa aiba tratament gratuit asigurat in tara,cum e si normal. Lumea ar trebui sa afle ca exista un centru de informare pt bolnavii cu boli rare unde pot afla care sunt centrele de expertiza din tara si Europa unde se pot adresa, sa nu mai umble bietii parinti disperati din doctor in doctor.ro. Informatii pe:
  wordpress.com/tag/alianta-nationala-pentru-boli-rare-romania/
  http://www.apwromania.ro/

 3. Am aflat de la presedinta Aliantei nationale de Boli rare dna Dorica Dan ,ca Maria este deaj membra in alianta ,s-au facut eforturi pt a o ajuta atata la alianta cat si la minister si ca s-a rezolvat ca boala ei sa fie trecuta in planul national de boli rare ,adica sa se importe pt ea medicamentul de care are nevoie (chiar daca e un caz unic in Romania) si o sa-l primeasca gratuit. mai dureaza ceva timp pana se pun la punct detaliile birocratice ale importului ,dar in principiu cazul e pe drumul cel bun mspre rezolvare.

 4. felicitari teddy,te-am auzit si la TVR1,cu acest caz!
  Ma bucur mult ca sunt VESTI BUNE,si s-au gasit solutii!
  Nu se putea trata cu indiferenta un astfel d e caz si e bine sa fie depistate si alte cazuri,daca mai sunt,e pacat sa stim ca sunt copii care sufera si nu sunt ajutati!

 5. Atata nedreptate cat incape in tzara asta este stigator la cer ! Pt. un sufletzel nevinovat ne impotmolim in birocratzie ! Bine ca pt. solistul trupei Iris s-a gasit 1-2 finantare de la ministerul sanatatzii ! Rusine ca pt. Maria nu se poate ! In tzara asta trebuie sa fii cineva ca sa ai dreptul la viatza !

 6. Cu toate ca nu mai „spamuit”,sper ca sunt si eu printre prietenii tai! 🙂
  Felicitari pt campanie si mai ajutati daca se poate si alti copiii,pt ca ei sunt viitorul! 🙂
  Ma bucur ca am dat si eu cateva sms-uri,iar fiul meu de 9 ani,a trimis si el 2 sms-uri pt Maria! 🙂 Este asa frumoasa si dragalasa,vazand-o in poza nu ai cum sa ramai indiferent! Am auzit ca medicamentul necesar Mariei va fi compensat de M.S!
  Deci…se poate! 🙂

  1. Multumesc mult!

   Da, Ministerul Sanatatii se va implica, dupa ce am dezbatut noi cazul impreuna cu Evenimentul Zilei. E totusi trist daca asta este solutia pentru fiecare caz disperat, pentru ca niciodata nu va fi timp ca presa sa ia fiecare persoana cu probleme si sa faca presiuni pentru ea la autoritati. Daca fiecare si-ar face treaba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *