Revoluția după Adamescu – Cațavencii, România

Toader Paun

Nu voi trece în revistă greșelile făcute în preluarea Academiei Cațavencu, cel puțin cele sesizabile oricărui observator de pe margine, și voi fi onest spunând că i-am urat sincer succes Sabinei Fati atunci când s-a dus la licitație, cu toate că intuiam că nu s-a îmbogățit peste noapte și că în spatele numelui său sunt alte jocuri. Sabina Fati este un jurnalist remarcabil și, cât am avut plăcerea să lucrez cu ea, am încercat să fur cât mai multă tehnică. Poate are păcatele ei, dar asta nu înseamnă că nu este un jurnalist bun. Cu atât mai puțin sunt eu în măsură să le judec. Mi-ar fi plăcut să o văd făcând interviuri în Academia Cațavencu … și poate nu e timpul pierdut. Am făcut această paranteză pentru a nu le lăsa loc ”prietenilor” pentru interpretări aiurea.

Revenind la titlu, Academia Cațavencu a fost preluată de Dan Adamescu (cel care controlează Astra Asigurări, România liberă și mai multe publicații respectabile de nișă), însă fără echipa care dădea consistență săptămânalului.

La scurt timp după preluare, când în redacția RL se făcea deja loc noilor colegi, cațavencii au anunțat că părăsesc publicația. Surpriza lor a venit duminică, 26 iunie, și se numește CAȚAVENCII.

Cațavencii, un nou săptămânal de satiră:

Dintr-o eroare strategică de proporții, site-ul, conturile de pe site-urile sociale și orice legătură (în afara printului) cu exteriorul a rămas sub controlul echipei demisionare, care profită la maximum de publicitate gratuită în curtea deja viitoarei concurențe.

site-ul catavencu.ro:

contul de YouTube Academia Cațavencu:


contul de Twitter Academia Cațavencu unde apare anunțul privind lansarea publicației Cațavencii:

Pe pagina de Facebook Academia Cațavencu ultimele postări trimit doar către noul produs:

.

One thought on “Revoluția după Adamescu – Cațavencii, România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *