Cum afli daca ai noroc

Toader Paun

Soc. Socuri. Repetat. Repetate.  Iar in final cazi tot in picioare. Dar nu pentru ca ai avea o abilitate de a te strecura sau de a face compromisuri, nu pentru ca ar exista relatii salvatoare sau sume atat de mari incat sa-ti poti cumpara norocul. Norocul nu se poate cumpara!

ACCIDENT RUTIER

In septembrie 2013, duminica dimineata, mergeam fericit spre o prezentare. Era ultima zi dintr-o serie de doua weekenduri dedicate unei campanii frumoase. In jurul orei 7, trec pe verde printr-o intersectie. Doar ca ma opresc brusc in mijlocul ei.  Nu stiu exact cum a aparut, dar am auzit doua busituri si la cateva secunde am ridicat capul din airbag. Masina, fumegand, infipta intr-un parapet de pe malul Dambovitei. Inima imi batea precum unui porc inainte de Ignat. Nu prea stiu cum bate inima porcului, dar daca ar fi sa-mi imaginez, cred ca asa este.  Minutele care au urmat sunt oarecum amestecate in minte, dar imi amintesc ca am iesit  si m-am dus la cealalta masina ca sa verific daca ocupantii ei sunt bine.

Ceea ce a urmat conteaza prea putin. Nu am stiut  daca sa plang ca mi-am vazut masina distrusa, ca am avut un accident stupid sau sa ma bucur pentru ca am iesit intreg din ea. Am avut noroc ca masina cealalta a intrat fix in stalpul dintre usi. Altfel nu mai apucam sa scriu pe blog. Apoi am avut noroc ca purtam centura si tineam mana dreapta ferm pe volan, astfel incat am atenuat din soc. Miscarea asta m-a costat niste luni de recuperare. Dar totul a trecut. Si in final numesc intamplarea NOROC.

Cum poate fi un accident noroc? Simplu! Sunt in viata! Nu si-a pierdut nimeni viata! Iar fiarele sunt fiare. Am invatat sa pretuiesc mai mult sanatatea si sa iau lucrurile mai usor.

….un vis umed de adolescent dat pe repeat

Schimb tabloul. Ajunul unei sarbatori. Mos Nicolae. Eram in vremea liceului. Lucram la un ziar mic, dar facut de oameni mari: ORA. Ma aflam pentru un reportaj la un liceu cu echipa dupa mine. A se citi fotograf si sofer. Aproape de momentul in care terminasem toate interviurile si adunatul de informatii, ma suna secretara directorului. Sa revenim la baza. Nu mai avea sa apara ziarul. Brusc.  Un liceean care lucreaza la un ziar central…poate nu are rost sa va mai spun…era ca un vis umed de adolescent dat pe repeat. Brusc, neanuntat, totul s-a terminat. Noroc? Da! M-a intors spre radio, unde sunt si acum. De noua ani in acelasi loc, la Europa FM. Asta dupa ce am trecut prin locuri minunate, am acumulat o multime de informatii si am invatat cat de mult am putut. Practic a fost o schimbare de traseu la care nu ma gandisem prea serios pana atunci.

Cum afli daca ai noroc? Simplu! Atunci cand privesti in urma si realizezi ca lucrurile care te-au facut sa plangi au fost in realitate sanse pentru noi inceputuri. Mai bune pentru tine!

Sa fiti norocosi! Totul va fi bine!

 

One thought on “Cum afli daca ai noroc

  1. De acord….prin multe ai mai trecut,Teddy! ar trebui sa scrii o carte si sa aduni aceste intamplari-pas cu pas,vor fi si ca niste sfaturi -pilde pentru cei care te citesc! te pupam,ai grija de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *