Dragul meu, …

Toader Paun

Intamplarea face sa scriu aceste cuvinte in Vinerea Mare. Desi ma tin sa o fac inca de cand Sabina a publicat pe blogul ei un articol numit Ce mai faci?

masti albe

Pe Sabina am avut ocazia sa o cunosc destul de bine si stiu ca este un om cu suflet mare. Si in general oamenii care sunt asa reusesc sa atraga toti oportunistii. O spun pentru ca o simt si pe pielea mea. Nu prea refuz sa ajut pe nimeni, daca sta in puterea mea. Dar urasc detest atunci cand ajutorul vine ambalat in cuvinte devenite standard.

Mai toti oamenii de PR simt nevoia azi sa vorbeasca folosind „Draga mea”, „Dragul meu” si sa incerce sa-ti insufle senzatia de prieteni. Este doar o senzatie! Dupa ce te-au folosit,  mai bine zis au folosit canalul pe care il reprezinti sau la care poti facilita accesul, uita de cuvintele prietenoase. Folosesc si eu uneori aceste apelative, dar o fac chiar cu oamenii pe care ii simt dragi. Si mi-ar placea mai putina falsitate in lumea asta. PR nu vine de la PLACI REPETATE.

Dar sa nu ne indepartam de articolul de la care am pornit. Recunosc ca nu sunt cel mai bun prieten. Nu stiu sau nu apuc mereu sa tin legatura asa cum imi doresc (si ar trebui) cu oamenii speciali pe care viata mi i-a scos in cale si pe care imi place sa ii numesc prieteni. Dar am norocul ca acesti oameni sa se invarta intr-o lume nebuna, similara cu a mea, si atunci cand vorbim, dupa luni de zile, lucrurile sa fie neschimbate. Dar nu despre asemenea oameni scrie Sabina. Ea se refera la cei pe care abia ii cunosti, daca, si care vor sa-ti para prieteni. Similar cu cei de care scriam mai sus. Ei te intreaba „Ce faci”, se prefac ca asculta cateva secunde, apoi lanseaza o rugaminte sau cerere.

Daca e sa ajuti, o faci cu toata inima

Acum ajung la ceea ce voiam sa scriu. Daca e sa ajuti, te faci ca nu recunosti semnele unei false prietenii sau al unui fals interes pentru  ce mai faci. Daca e sa ajuti, o faci cu toata inima. Dar ar fi frumos ca cei care primesc ajutorul sau un raspuns din partea ta sa nu te considere naiv. Sa nu creada ca nu intelegi jocul!

Pana la urma, Game of Thrones este un serial reusit, dar jocurile din vietile noastre sunt uneori mult mai perfide si complexe. Doar ca inca nu avem curajul sa ne injunghiem.

Este Vinerea Mare! Sa fim mai sinceri si mai buni unii cu ceilalti! Si sa ne ajutam in continuare! Exemplul personal este cea mai mare putere a noastra!

Totul va fi bine!

 

4 thoughts on “Dragul meu, …

  1. Totul e bine si acum, Teddy 🙂 Numai ca vartejul vietii este prea ametitor si nu vezi intotdeauna cerul senin din spatele norilor de furtuna 😉 Cu alte cuvinte, sa ramai mereu omul bun si frumos care esti pentru ca, la sfarsit, ACEL sfarsit, sufletul tau va fi impacat cu tot ce se va fi intamplat 🙂

  2. Exista OAMENI i care ne fac Viata o sarbatoare, dar Exista si sarbatori care ne aduc aminte de oameni minunati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *