Valoarea unei echipe

Toader Paun

Oricat de puternici si preapotenti ne-am crede trebuie sa recunoastem ca fara o echipa suntem R A H A T!  Ne facem simtiti, dar nu neaparat in sensul bun. 

Valoarea echipei o simtim inca inainte de a veni pe lume. Este nevoie de doi (trei, patru sau mai multi, dupa caz) pentru a ne naste. Cea mai frumoasa echipa, parintii, lucreaza constiincios pentru noi. Apoi ne lasam in mana altor echipe, de medici, invatatori si colegi. Iar in final invatam si noi sa fim parte dintr-o echipa pentru a ne putea pune in valoare si dezvolta.  Toate definitiile pe care le-am citit spun ca o echipa are nevoie de un sef. E simplu, pentru a atinge un obiectiv comun este nevoie de cineva care sa arate calea. In echipele din care am facut parte, uneori sefii de pe hartie sunt diferiti de cei reali. Ceea ce se traduce in termeni seci, de manual, in sef informal si formal.  Cand lucrul asta scindeaza echipa si o trimite pe mai multe drumuri in acelasi timp, poate insemna ca cineva se va rataci sigur. Si ar putea fi vorba fix de partea echipei care aducea valoare intregului.

Dar nu vreau sa ajung la filosofie. Sunt altii mai buni. Vreau sa ajung la subiectul articolelor care vor aparea de azi inainte, cel putin saptamanal, pe www.toaderpaun.ro. Sunt despre viata. A mea, a ta, a prietenilor, a celor din care putem invata cate ceva fiecare.

Eu am invatat ca fara o echipa nu pot face nimic. Oricat de mult visez, oricat de mult invat si mai ales oricat de mult muncesc. Asa ca imi caut drumul alaturi de echipe care pot construi. Am avut sansa sa am parte de multe asemenea echipe si sa fiu mandru de ceea ce am facut impreuna. Vreau ca si de aici incolo sa fiu mandru si sa vina lucruri din ce in ce mai frumoase despre care sa povestim.

Vreau sa facem impreuna o echipa. Sa adunam aici oamenii care cred in vise. Care nu se tem sa viseze. Care indraznesc sa aiba idei, chiar daca nu sunt de fiecare data cele mai bune.  Vreau sa contribuim toti cu povestile noastre care sa ne alimenteze optimismul. Iar in final sa ajungem la concluzia: Totul va fi bine!

Ma bazez pe tine!.

2 thoughts on “Valoarea unei echipe

  1. Pingback: 29 | Toader Paun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *