Facebook: Puterea unui SHARE, LIKE, COMMENT

Toader Paun

Cea mai mare parte a veniturilor mele provine din online. Așa că ar fi ilogic să spun că nu cred în online. Investesc timp, bani, încredere și multă energie în ceea ce consider că ne va lega într-un fel sau altul orice activitate peste nu atât de mulți ani. facebook

Introducerea fiind făcută, trecem la Facebook. Cel mai inteligent cal troian al zilelor noastre. Creează dependență, naște consum, produce joburi adiacente și generează venituri colosale pornind de la un produs free. Cine lucrează zi de zi cu Facebook s-a prins că organic nu se pot produce minuni și un boost plătit (nu păcătosul de buton din dreapta jos, ci orice fel de campanie plătită) devine calea prin care un brand se face auzit în gălăgia creată de cei aproape 1,5 miliarde de utilizatori activi.  Sunt cu siguranță multe căi de a crește, dar nu este rostul articolului să aducă tehnici și lecții.

Inspirați de cifrele brandurilor, mulți utilizatori s-au simțit responsabili să vâneze ”prieteni” și likeuri. Ce te faci însă atunci când le ceri ajutorul prietenilor și observi că se face liniște? Este fix ca în viață, ai 100 de prieteni și 0 la nevoie. Ne înconjurăm de iluzii. Este imaginea de care se lovesc brandurile care foțează popularitatea crescând o pagină prin cumpărarea de likeuri, prin premii mari care atrag vânătorii sau alte iluzii.

Calitatea face de cele mai multe ori mai mult decât cantitatea. Mi-a luat aproape 30 de ani să înțeleg asta.

În weekend am aflat că prietenul unui prieten avea nevoie de o grupă rară de sânge. Am dat câteva telefoane, fără succes, apoi am zis să încerc și un apel extins pe Facebook. Doar 14 likeuri, mai multe shareuri, dar foarte multe mesaje private și telefonul care a început să sune cam la o oră după ce am postat pe Facebook. Mi-au răspuns oameni din toate colțurile țării, gata să ajute.

Are Facebook putere? Are, dacă în rețea te înconjori de oamenii potriviți. Altfel este la fel de util ca o scobitoare scoasă din canal. Știi la ce folosește, te-ar ajuta, dar nu o poți folosi pentru că a fost distrusă înainte să te poată servi cumva.

Mulțumesc mult celor care au răspuns apelului din weekend! Mă înclin în fața voastră cu deosebit respect!

 

Totul va fi bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *