Am acceptat #IceBucketChallenge

Read Time:2 Minute, 6 Second

Toader Paun ice bucket

După ce am primit leapșa de la colegul Cristi Stanciu de la Radio 21, am ”profitat” de o zi friguroasă de vară, cum sunt în finalul ăsta de august, și mi-am turnat o găleată cu apă amestecată cu gheață în cap.

Am făcut #IceBucketChallenge după modelul propus de Irina Bărăgoi, adică adaptat pentru România și am ales o cauză românească pe care să o susțin. Donațiile sau sprijinul pe care îl ofer nu vreau să fie motiv de paradă, așa că mă limitez la a spune doar că susțin Hospice Casa Speranței și vă încurajez să faceți și voi la fel.

De acest ONG se leagă ultima perioadă din viața bunicii mele (puteți citi povestea aici), un om pentru care nu am cuvinte. Mi se îneacă ochii în lacrimi când scriu asta la fel cum am fost pe punctul să o fac atunci când am amintit de Hospice la filmarea Ice Bucket Challenge!

 

În spiritul #IceBucketChallenge, provoc mai departe pe colegul Gabi Oprescu (responsabilul nostru la radio de BTL), Victor Miron (creatorul #cartilePeFata #bookselfie) și pe buna mea prietenă și bloggeriță cu suflet mare Sabina Cornovac. Aveți 24 de ore!

Poate este #IceBucketChallenge o prostie, dar modul în care a devenit virală campania de conștientizare și strângere de fonduri pentru găsirea unor tratamente pentru Lou Gehrig (ALS) este impresionant. Și în timp ce oamenii se distrează urmărind cum unii își toarnă gheață în cap au început să caute informații despre ceva ce părea blocat până acum puțin timp în manualele de medicină și în dramele trăite de cei care sunt afectați de ALS. Campania a strâns până acum 22,9 milioane de dolari pentru pacienții care suferă de scleroză amiotrofică laterală (ALS).

În România am considerat că este mai potrivit să atrag atenția prin gestul meu unei cauze locale și să vă invit să susțineți o organizație care face minuni acolo unde un sistem medical nu mai are nimic de oferit, iar dramele sunt atât de intense încât să vă doresc să nu apelați vreodată la Hospice dar să vă asigurați că acest loc există și funcționează la fel de bine pentru toți cei care au nevoie.

 

P.S. Mulțumesc pentru ajutor ieșencelor blonde care au turnat fără milă apa cu gheață în capul meu, Betty și Cristieana, lui Daniel care m-a filmat, dar și colegilor care s-au adunat ca la circ în fața radioului 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *