Doua pasiuniuni combinate intr-o zi

Read Time:2 Minute, 0 Second

La invitația Simonei Neață am descoperit un proiect interesant al Hormia – o excursie de o zi în care înveți cum să faci fotografii mai bune și descoperi locuri interesante în România (PHOTO addict TRANSFAGARASAN). Am fost în Curtea de Argeș, am urcat cele 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea Poenari și apoi, pe Transfăgărășan, am ajuns la Bâlea Lac, unde am mâncat un delicios bulz făcut în vârf de munte.

Pentru puțin peste 200 lei oricine poate învăța de la un profesionist, Elena Hîrţan, cum să-și facă pozele de vacanță mai bune, ce detalii să urmărească, încadrările perfecte și reglajele necesare pentru poze care merită share-uite prin rețelele sociale. Pentru că în grup au fost și câțiva fotografi cu experiență, explicațiile Elenei au inclus termeni tehnici pe care, acasă, cu un manual în față, i-am înțeles mai bine.

Pentru nivelul meu, adică de bază, Elena a explicat, cu răbdarea unei învățătoare de la școală, cum să încadrez clădiri, obiecte, persoane, regula treimilor și ne-a  arătat câteva locuri de unde se pot surprinde imagini incredibile cu niste locuri pe care le-am vizitat de mai multe ori…

 

Toader Paun la PHOTO ADDICT

Partea și a mai faină vine abia după excursia de o zi. Pentru participanți există un grup închis pe Facebook unde pozele lor sunt comentate de specialiști care oferă sfaturi pentru poze din ce în ce mai bune. Cele mai reușite fotografii făcute de participanții la aceste excursii urmează să fie incluse într-o expoziție lunară în Centrul Vechi din București.

Simona este un ghid excelent, ideea Hormia este fain pusă în practică, așa că îmi propun să testez și alte workshopuri Hormia despre care puteți afla mai multe aici.

…și într-o notă ceva mai personală

M-am simțit excelent. Chiar dacă picam de oboseală, plecarea fiind la 7:50 din București (iar eu termin programul la radio după ce trece de miezul nopții), totul a fost suficient de dinamic gândit astfel încât să mă țină treaz. Cu multă atenție la detalii (inclusiv un mic dejun surpriză cu fructe proaspete), workshopul mi-a lăsat o impresie foarte bună. Poate ar putea pregăti ceva mai multe informații în funcție de nivelul participanților și echipamentele lor, însă per total este o experiență care merită încercată. Este  util pentru cine călătorește ocazional sau frecvent și vrea să învețe mai multe despre România și despre cum să surprindă mai bine ce vede.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *