Minciuna are picioare scurte! Oare?!

Read Time:2 Minute, 7 Second

Stau departe de politică, deşi am interacţionat cu politicieni. Dintr-o convingere, poate deplasată azi, cred că dacă vreau să rămân jurnalist trebuie să mă feresc de asocierile cu politicieni. Nu sunt membru de partid, nu intenţionez să devin şi nici nu am dezvoltat pasiuni pentru vreun grup politic. Încerc să fiu un observator cât mai imparţial, aşa că văd momente comice sau tragice în toate taberele.

Fac precizările astea pentru a nu primi eticheta standard de „băsist”, pentru că sunt critic la adresa unei tabere care a creat şi susţinut această sintagmă. „Divide et impera” ar fi trebuit să ne sune cunoscut de la orele de istorie, dar probabil mulţi le-am făcut la fără frecvenţă sau am înţeles prea puţin din trecut.

Să te exprimi cu „fă” sau „mă” (de parcă ar fi mai cuşer) este o opţiune pentru o persoană publică, cu atât mai mult când este politician, doar în faţa oglinzii, în baie.

Amuzantă a fost perioada care a urmat acestui episod, în care mulţi au încercat să convingă pe cei cu urechile desfundate că „fă” a fost „mă”. Dar penibilul absolut şi demonstraţia politicianismului de canal din România  a venit în momentul în care autorul „fă” a suţinut că din gura lui nu ar fi ieşit aşa ceva vreodată. Confruntat chiar cu înregistrările audio-video! Nu tu scuze, nu umilinţă, nu o lecţie de diplomaţie. Doar minciuni rostogolite! Uităm repede. Doar tolerăm lucrările de diplomă copiate şi ni se pare normal că atunci când vrei să intri în lumea  intelectualilor, copy/paste este un procedeu acceptabil.

Am onoarea de a avea alături oameni din mediul academic. Doctori autentici. Şi-au transformat casele în biblioteci şi mare parte a timpului se dedică studiului. După mulţi ani de muncă reuşesc să-şi câştige titlul de doctori prin lucrări atât de complexe încât, uneori, doar cei care au o experienţă suficientă în domeniu reuşesc să le înţeleagă pe deplin şi să le confirme valoarea. Nu vreau să mă gândesc ce simt ei când au aceeaşi recunoaştere cu a unui xerocopiator.  Dar munca bine făcută este de multe ori autosuficientă. Cel puţin pentru ei.

Am început să scriu după ce am descoperit un mesaj postat pe Facebook de colegul Vlad Petreanu:

Vlad Petreanu pe Facebook despre afisele PSD

Putem tolera multe. Putem uita multe. Dar ar trebui să fim atenţi la obiceiurile unor oameni pe mâinile cărora lăsăm România. Pentru că România este fiecare dintre noi. Iar nişte conducători idioţi ne fac pe toţi să arătăm la fel!

De data asta nu închei optimist. Pun semnul întrebării. Totul va fi bine?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *