Modestia, noua moda a bogatilor

Read Time:1 Minute, 39 Second

Sunt norocos să cunosc oameni care câștigă într-o lună cât eu poate în câțiva ani, dar care nu lasă nicio secundă să se vadă asta, la fel cum sunt nocoros să cunosc oameni care câștigă un pic peste medie și le este suficient să se proclame ”regii lumi”.Spun că sunt norocos pentru că ambele categorii de persoane oferă lecții valoroase.

Am cunoscut oameni de succes cu multiple afaceri care azi abia reușesc să treacă de la o lună la alta. Dacă nu aș cunoaște povestea lor, la o întâlnire pe stradă aș spune că nimic nu s-a schimbat cu ei. Iar asta îmi arată că banii niciodată nu vor putea construi un om valoros.

Am trecut zilele trecute prin Qatar (o escală de câteva ore în care nu am părăsit aeroportul) și mi-am luat de acolo mai multe ziare locale în limba engleză. După ce am văzut că Paradisul nu este ceea ce am imagina mulți dintre noi, lucru despre care am scris aici, un articol din Gulf Times, de pe prima pagină, mi-a atras atenția.

reflect your respect

”Reflect your respect” este campania demarată pe 20 iunie de un ONG din Qatar, prin care oamenii sunt încurajați să se îmbrace potrivit pentru țara pe care o vizitează (fără a-și arăta prea multă piele), dar și să adopte un stil modest,  să nu-și arate bogăția prin haine, accesorii sau lucruri purtate la vedere.  Dincolo de mesajul de respect față de valorile culturale ale Qatarului (și lumii musulmane în general), campania sugerează și că valoarea unui om nu stă în hainele pe care le adoptă. Ceea ce ne-ar fi util multora dintre noi să înțelegem.

reflect your respect - reguli

BACKGROUND: Qatar este o țară bogată în gaze naturale și petrol. Conform CIA World Factbook, Qatar este a doua țară din lume ca PIB pe cap de locuitor, estimarea din 2012 fiind de 102.943 de dolari. Prin comparație, în România este de puțin peste 13.000 de dolari (GDP / PPP).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *