Prea ocupat

Prea ocupat

Read Time:2 Minute, 11 Second

Andreea, o prietenă tare dragă, tocmai mi-a atras atenția că nu am mai scris pe blog. Mi-a găsit repede tot ea o scuză…”prea ocupat”. O scuză bună, dar nu suficientă. Sunt lucruri în viață pentru care nu pot fi ”prea ocupat”. Blogul nu este unul dintre ele, dar Andreea mi-a servit la fileu o invitație prea tentantă pentru a nu-i dedica zece minute.

Nu ai voie să spui că ești prea ocupat pentru…

  • PĂRINȚI

Mă minunez în fiecare dimineață în care trebuie să mă trezesc devreme cum putea să facă mama asta în fiecare zi pentru tata, pentru mine și fratele meu. Să ne pregătească masa și apoi pentru școală. Iar după serviciu (uneori chiar și înainte) să spele, gătească, facă o curățenie exemplară și să mai găsească timp și pentru joacă sau pregătit surprize. Toate cu zâmbetul pe buze. Părinții nu sunt oameni! Sunt SUPER-OAMENI! Merită măcar un telefon și un zâmbet ori de câte ori ne putem rupe câteva minute în schimbul anilor pe care ni i-au dedicat fără reținere.

  • FAMILIE

Mi se îneacă ochii gândindu-mă că au fost zile în care am fost ”prea ocupat” pentru a mă vedea cu unii oameni dragi. Acum nu mai sunt. Acum nu-i mai pot ajuta. Poate pare stupid, dar îmi vine de multe ori să o sun pe bunica mea  și să o întreb ce mai face sau să-i împărtășesc din reușite. Nu mai pot vorbi decât în gând cu ea. Știu că mă ascultă. Dar tare mult mi-ar fi plăcut să o mai pot îmbrățișa. Și regret că au fost momente când am fost ”prea ocupat” pentru a o vizita pe cât de des ar fi trebuit.

  • OAMENII CARE-ȚI CER AJUTORUL

Azi am avut o zi de panică. Am scris pe o listă tot ce trebuie să rezolv în 24 de ore și pur și simplu nu am știut de unde și cum să o încep pentru a mă încadra în timp. La care s-au adăugat cerințe noi. Nu am zis pas. Iar acum sunt panicat că nu termin totul în timp util, dar atât de fericit pentru că am ajutat când mi s-a cerut. Mulți se ascund în spatele a două cuvinte, ”prea ocupat”, pentru a-și masca comoditatea. Dar gesturi mici pot ajuta mai mult decât ne închipuim. Iar dacă suntem mulți care adunăm asemenea gesturi, vă dați seama ce fapte mari rezultă?!

  • PRIETENI

Aici pentru mine este doar teorie…dar știu că greșesc și vreau să îndrept asta

Voi ce ati mai pune pe lista?

Ilustrație: Ryan McGuire / Pixabay

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *