Sunt mandru pentru ca fac parte din echipa Europa FM! Pentru ca aici binele are locul lui

Toader Paun

Portofel cu sute de lei
In acesta dimineata am participat la Mobile Marketing Forum unde Anca imi spunea ca s-a vorbit „foarte mult” in Desteptarea despre femeia care a gasit si returnat un portofel cu 1000 lei. Am trecut usor peste discutie si nu am stiut, pana cand nu am ajuns in radio, motivul pentru care Monica, Vlad si George au insistat joi dimineata pe acest subiect.

Cand am aflat, m-am simtit mandru inca o data ca fac parte din echipa Europa FM. Colegii mei au decis sa incurajeze un gest de normalitate cu 10.000 RON, adica de 10 ori suma gasita de Loredana. Sa ai constiinta, sa decizi pe moment ce este mai bine si mai ales sa faci alegerea corecta in care ai acasa copii carora nu le poti oferi tot ceea ce-si doresc, ca sa nu mai vorbim de strictul necesar, mi se pare o lectie din care toti avem ceva de invatat.

Reascultand discutia purtata de Monica, Vlad si George cu Loredana, 20 ani. mi s-au umezit ochii. De ce?

Pentru asta: „Acei bani nu erau munciti de mine, nu-mi apartineau. Dumnezeu stie cum a muncit acea persoana pentru ei. Asa cum si eu muncesc pentru copiii mei, cu sudoare, poate si persoana aceea a muncit tot asa pentru ei”

Ce fac romanii cand gasesc un portofel sau niste bani pe strada, la cateva secunde dupa ce i-a pierdut cineva? Vedeti raspunsul in experimentul propus de Marius Gorgan si Mihai Iorga:

Acum sa reanalizam ce a facut Loredana. A facut un gest normal si corect. Pe care trebuie sa il incurajam. Si sunt mandru ca Europa FM si-a propus sa incurajeze faptele bune printr-o campanie reactivata in asemenea momente.

Dupa cum spuneam si intr-un alt articol, partea frumoasa in a-i ajuta pe altii sta in legile, greu de explicat, care compenseaza totul.

O analiza scurta&pertinenta a gestului facut de Europa FM gasiti pe blogul Sabinei, accesibila cu un click aici!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *