De ce am rămas la Europa FM

Read Time:4 Minute, 36 Second

În luna martie am împlinit 10 ani de când sunt în echipa Europa FM. Este ciudat cum paşii importanţi i-am făcut până acum în preajma zilei mele de naştere. Cam aşa a fost şi cu Europa FM.

Îmi amintesc că m-am despărţit greu de echipa RFI (atunci Delta RFI) şi am venit la Europa FM pentru o lună de pereţel (simularea intervenţiilor în direct), neştiind dacă totul va fi bine sau va trebui să mă orientez spre altceva. Am visat să fiu aici, la cel mai ascultat post de radio din România. Am simţit că mă depăşeşte, dar îmi place mult ceea ce spune un profesor american, Ronald E. Osborn: “Dacă nu încerci să faci ceva peste cunoştinţele pe care deja le-ai deprins, nu ai cum să creşti”. Pentru că ei au avut încredere în mine, mi-am dat o şansă şi am vrut să fac tot ceea ce este posibil pentru a nu dezamăgi şi a profita de uşa deschisă.

Am absorbit foarte multe informaţii într-un timp foarte scurt. Nu voi uita uşor „sesiunile” şi şedinţele cu F.M. după care plecam total demoralizat şi cu lacrimi în ochi, pentru ca la scurt timp să mă mobilizez şi mai tare pentru a-i arăta că pot fi mai bun şi că pot îndrepta tot ceea ce nu urma standardele înalte de la Europa FM. A fost un proces de călire foarte sănătos pentru mine, chiar dacă pe moment nu l-am apreciat.

Privit din afară, la radio poate fi o combinaţie de apăsat pe butoane şi vorbit la microfon. Din interior, radioul înseamnă multă matematică şi pasiune care trebuie să fie transmisă celui care te ascultă. Nu cred că poţi învăţa pe cineva legătura specială pe care o creează radioul cu ascultătorii. Se simte…sau nu. Cine nu o simte, poate avea voce, poate avea dicţie, dar nu poate face radio prea mult timp.

Au urmat săptămâni, luni şi ani în care m-am văzut din ce în ce mai rar cu familia, prietenii şi colegii de şcoală. Dar m-am întâlnit cu ascultătorii din ce în ce mai des. Mi-am făcut noi prieteni şi am fost deschis şi sincer faţă de ei la fel cum sunt faţă de orice prieten. Asta m-a ajutat să ştiu că oricât de greu ar fi câteodată, când deschid microfonul mă întâlnesc cu prietenii mei, cu familia mea, nu doar cu nişte simpli ascultători.

Când faci ceva cu pasiune, răsplata nu se măsoară în bani sau laude. Se măsoară în reacţii la ceea ce faci. Forumul europafm.ro, SMS-urile sau întâlnirile cu ascultătorii au fost suficiente pentru a mă ţine legat de un radio de milioane de români. Am fost tentat de mai multe ori de oameni dragi cu care am lucrat să părăsesc Europa FM. Au fost oferte materiale tentante şi pachete care să-mi întreţină orgoliul. Acum mă bucur că nu am făcut pasul.

Au existat mutări pe care le-am făcut din trust în momentul în care am pierdut controlul sau motivaţia pentru unele proiecte, însă niciodată, în 10 ani, nu m-am despărţit de microfonul Europa FM. Cât am trecut prin TVR m-a furat un pic ideea de televiziune. Totuşi am ţinut cu dinţii, şi cu preţul sănătăţii, să nu pierd legătura cu familia mea Europa FM. Privind în urmă, sunt mândru că am găsit poteci acolo unde existau doar garduri. Îmi place să mă consider un „constructor” şi îmi place să contribui cu toată fiinţa mea la orice construcţie în care cred.

Marţi am primit rezultatele audienţelor radio. Nu am cel mai ascultat program de seară din România. Dar „Clubul de Seară” creşte precum Făt Frumos. Când a venit vecina mea în weekend să îmi spună că a renunţat vineri seara la „Românii au Talent” pentru că emisiunea de la radio o ajută să se relaxeze la căpătul unei zile grele, mai că îmi venea să o iau în braţe. E drept că am vecini de milioane, dar nu făţarnici, pentru că ştiu să mă şi certe când nu le place ceva.

Ei bine, “Clubul de seara” înregistrează cea mai mare creștere națională de audiență din intervalul orar 20:00 – 24:00, strângând pe frecvențele Europa FM din toată țara cu 100.000 de ascultători mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Și în orașele țării emisiunea “Clubul de seară” adună mai mulți ascultători decât în urmă cu un an de zile, audiența programului de seară de la Europa FM fiind mai numeroasă cu 15.000 de ascultători, astfel că peste 150.000 de ascultători sunt alături pe frecvențele Europa FM în fiecare seară, de luni până vineri, după ora 20:00.

Mulţumesc mult pentru că suntem o familie din ce în ce mai mare!

De ce am rămas în aceşti 10 ani la Europa FM? Pentru că aici simt că sunt în familie. Nu sunt mereu zile perfecte. În nicio familie nu ar putea fi. Dar când trag linie, cele frumoase le depăşesc cu mult pe cele mai puţin bune. Mă uitam la ce povesteam la 10 ani de Europa FM şi vorbeam şi atunci de familie. La 15 ani de Europa FM lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Şi acum mă simt aici acasă. Şi aici este şi o echipă de milioane şi am şansa de a lucra cu nişte oameni extraordinari! Vă mulţumesc pentru că sunteţi familia mea!

Totul va fi bine!


La 15 ani de Europa FM


La 10 ani de Europa FM

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *