Suge-mă blând!

Read Time:1 Minute, 44 Second

Dacă titlul vă duce cu gândul aiurea, poate doar ați citit prea multe tabloide. Sau v-ați uitat prea mult la România TV. Eu sunt cuminte, iar ceea ce vreau să scriu este despre Delta Dunării. Este un loc liniștit și sălbatic pe care îl lăudăm tuturor dar pe care puțini și ajungem să îl vizităm.

Delta Dunarii

S-a creat un mit în jurul accesibilității acestui loc. Mai mult la capitolul prețuri. Adevărul e că drumurile nu prea te ajută să ajungi în poate cel mai interesant punct turistic al României. Nici măcar indicatoare care să te ghideze. Dar tot îl prindem și fluturăm ca brand de țară. Păcat că vorbim mult și facem atât de puțin. Înțeleg că bani de autostrăzi nu se găsesc, dar în loc de frunze ofilite și spoturi de milioane despre Deltă, poate măcar niște lei ar merge aruncați pe indicatoare și o promovare mai inteligentă a unei zone superbe pe care noi o arătăm la TV, dar în realitate o ascundem tare bine.

Imagine in Delta Dunarii

Titlul e cu multe înțelesuri. Din Deltă toți au supt cât au putut. Unii peștele din baltă, alții stuful de pe margine și cei mai mulți fondurile europene care ar fi trebui să ajute zona. Din toate campaniile de care aud la București, am văzut acolo doar niște afișe în care oamenii sunt învățați că farmecul caselor lor este dat de acoperișul tradițional, nu de tablă și termopane. E bine și asta. Dar sper că nu e doar atât.

case in Delta Dunarii

Delta Dunării este un loc sălbatic, liniștit și plin de sunete ale naturii. Câteva zile cred că ar face minuni pentru sistemul nervos. Eu am petrecut doar o zi și câteva ore pe lângă. Am prins și o seară, iar între 8 și 9 trebuie să te pregătești sufletește pentru că țânțari-monstru sug tot ce prind. Nu contează cremele sau soluțiile de protecție. Au o foame în ei de nu s-a mai văzut. În rest, Delta este fascinantă. Poate că dacă ar avea și mai mulți turiști s-ar pierde din sălbăticia locului și tare ar fi păcat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *