Turist în Madeira: Locul unde simti ca il atingi pe Dumnezeu – Vf. Pico do Arieiro

Read Time:1 Minute, 52 Second

Insula  Madeira, din arhipelagul portughez cu același nume, se poate recomanda drept un Paradis, fără ca cineva să poată găsi vreun argument pentru  a combate afirmația.

Madeira vazuta de sus din telecabina

Totul este construit și gândit pentru a oferi experiențe de neuitat celor care vor să se răsfețe în natură, la Oceanul Atlantic, pe o insulă care poate oferi în aceeași zi două tipuri de vreme, munte, apă și o vegetație care se schimbă de la nord la sud, de parcă ai fi în două colțuri de lume, nu la niște zeci de kilometri distanță între orașe.

După aproape o săptămână de explorat Madeira de dimineață până seara, singura concluzie: merită. Merită să zburați acolo, merită să petreceți o vacanță în Madeira și mai ales merită să explorați insula cât mai mult. Merită să nu refuzați nicio mâncare locală și merită să încercați vinul local și mai ales berea lor (e una singură, așa că nu are rost să dau și marca).

Am adunat multe povești de împărtășit, dar prima la care mă opresc este la 1810 metri deasupra nivelului mării. Este un loc de o frumusețe incredibilă, deasupra norilor.

pico do aeriero

Ar mai fi fost 8 metri de mers pentru a ajunge în al treilea cel mai înalt vârf din Madeira – Pico do Arieiro, dar din lipsă de timp și vreme nu tocmai prietenoasă, ne-am oprit să savurăm priveliștea oferită de Pico do Arieiro la 1810 metri.  Vârfuri de stâncă ieșite din nori care se derulează repede în fața ta, precum un film. Madeira tocmai ieșea din iarnă când am ajuns, așa că vremea este încă mai zburdalnică, dar, în zilele senise, peisajul este completat de mai multă vegetație și șansa unei priviri asupra insulei de la nivelul zeilor.

lumea de sus la Pico do Arieiro 1810m

De la Pico de Arieiro se poate ajunge pe jos, pe un traseu nu tocmai ușor, la cel mai înalt vârf din Madeira, Pico Ruivo1861 metri.  Până la Pico de Arieiro, la 1810 metri (nu chiar sus, la 1818 metri) se poate ajunge cu mașina, după ce se trece de niște drumuri înguste, prin nori și ceață, dar care atunci când lasă să se vadă ceva dezvăluie un peisaj care fac ca Trănsfăgărășanul să fie o uliță comparată cu o autostradă.

Mulțumesc TAP Portugal și Madeira Regional Tourism Board

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *